Bij Dynamic Logistics krijgt iedereen een kans

1 april 2022

Het is je vast niet ontgaan; bij Dynamic Logistics krijgt iedereen een kans! Daarom hebben wij al jarenlang medewerkers uit Polen, Spanje en andere landen in dienst. Een win-win situatie, want de medewerkers zijn heel blij aan het werk te mogen én het zijn waardevolle krachten binnen onze onderneming. Arthur van Benthem, directeur van Dynamic Logistics, is blij met zijn mensen, blijkt wel als we met hem in gesprek gaan.

“Het vinden van goed personeel is altijd al een uitdaging geweest. In het verleden hadden we veel vrouwen in dienst met naar schoolgaande kinderen. Ze waren flexibel en op dat moment konden we prima de uren zo inplannen dat het voor beide kanten goed werkte. Maar toen we steeds meer groeiden, merkten we dat we te weinig capaciteit hadden om alle orders te verwerken”, legt Arthur uit.

Poolse medewerkers

“In de Betuwe werden veel Poolse medewerkers ingezet voor bijvoorbeeld het plukken van appels, maar dat is seizoenswerk. Dus na een aantal maanden hadden ze ineens geen werk meer. Ik kwam in aanraking met een uitzendbureau die voor deze medewerkers werk zocht. Zo huurden we niet lang daarna Poolse medewerkers in. Dat ging zo goed dat we inmiddels elk jaar in de drukke periode ongeveer 60 Poolse medewerkers in dienst hebben”, vertelt Arthur.

Huisvesting op orde

Met het aantrekken van buitenlands personeel ontstond er ook een ander vraagstuk, die van huisvesting. “Deze medewerkers zijn hier toch een hele periode aan het werk, dan moet de huisvesting op orde zijn. Ik vind het logisch dat daar hoge eisen aan gesteld worden. Wij bieden zelf huisvestiging aan voor onze buitenlandse medewerkers. Wat daarbij belangrijk is? Nou, goede wifi om contact te kunnen blijven onderhouden met het thuisfront natuurlijk, maar ook dat iedere medewerker voldoende privacy ervaart.”

Goede werk-privébalans

Voor de bedrijfsvoering zijn deze medewerkers belangrijk. Maar, zo verzekert Arthur, dat is niet vanwege de prijs. “Iedereen denkt al gauw dat buitenlandse medewerkers minder betaald krijgen, maar dat is niet zo. Ze zijn net zo duur als Nederlandse medewerkers. Dat kan ook niet anders, want ze moeten uitbetaald worden conform het Nederlands recht. Wat wel een verschil is, is dat Poolse mensen meer uren willen draaien. Dat maakt hen hele flexibele medewerkers in onze organisatie. Maar, hoe graag ze ook willen, bij ons mogen ze niet meer dan twee avonden in de week overwerken. Bij Dynamic Logistics vinden we een goede werk-privébalans heel belangrijk, dus we nemen ze op deze manier in bescherming.”

Terug naar overzicht
Stel je vraag