De gezichten achter Dynamic Logistics | Herbert Kock

19 maart 2022

Herbert Kock werkt al vijf jaar bij Dynamic Logistics als Manager Warehousing en ICT. Dat geen dag voor hem hetzelfde is blijkt wel als we hem spreken. Enthousiast vertelt hij over zijn taken, de uitdagingen die op zijn pad zijn gekomen en de kansen die nog op hem te wachten staan. Tijd om nader kennis te maken met deze logistieke-alleskunner.

“Ik ken Ton & Arthur (directeuren Dynamic Logistics, red.) persoonlijk. Zes jaar geleden vroegen zij mij om bij Dynamic Logistics een warehousemanagement-systeem (WMS, red.) te implementeren en beheren. Net op het juiste moment, want ik was op zoek naar een baan dichter bij huis. Ik werk al twintig jaar in de logistiek en transport en was betrokken bij diverse facetten van de logistiek. Van warehousing tot de transportplanning en beheer van logistieke systemen.”

Verdieping in het werk

De ervaring die hij in zijn vorige functies heeft opgedaan kan hij bij zijn nieuwe werkgever in ’s-Heerenberg veelvuldig inzetten. “Ik heb bij Dynamic Logistics op verschillende punten in de logistiek en bij diverse processen meegewerkt.” Vooral de verhuizing naar het nieuwe pand zo’n tweeënhalfjaar geleden stelde Herbert voor een mooie uitdaging. “Ik heb meegeholpen met de fysieke inrichting van de hal en de nieuwe processen ingericht. De interne processen en die van de klanten op elkaar laten aansluiten; dát is waar voor mij de focus ligt.”

Logistieke uitdaging

Wie denkt dat Herbert na het uitdenken van de nieuwe processen achterover kon leunen, heeft het mis. “Jaarlijks volgt er een update van de systemen. Daarnaast is het zaak collega’s te begeleiden in het gebruik daarvan. ICT staat niet stil, dus dat betekent dat we continu met de laatste versie moeten meegaan. Net als koppelingen die gemaakt moeten worden met het ordersysteem dat we samen met Exapps hebben ontwikkeld en die klanten gebruiken. Het integreren van de nieuwe systemen; dat vond ik echt heel mooi om te doen. Zeker nu het allemaal draait.”

‘De klik is er’

Niet alleen werkinhoudelijk heeft Herbert het zichtbaar naar zijn zin. Ook de onderlinge sfeer en bedrijfsvoering spreekt hem onverminderd aan. “Dynamic Logistics is écht een dynamisch bedrijf. De lijnen zijn hier heel kort. Voor de klant doen we alles. We zorgen gewoon dat het geregeld wordt. Je merkt dat het hele team daarvoor staat. Ik hoop hier zeker nog heel wat jaren te mogen werken. De klik is er op alle fronten en dat werkt heel prettig.”

Terug naar overzicht
Stel je vraag